Vlijter nog niet terug bij Telstar na stellingname Surinaamse bond

De soap rond Roscello Vlijter heeft een nieuwe wending gekregen. De negentienjarige aanvaller raakte tijdens de interlandperiode zijn paspoort kwijt en kon daarom Suriname niet verlaten. Vlijter kreeg eerder deze week toestemming om te vertrekken en werd woensdag terug verwacht, maar is nog altijd in Suriname. De Surinaamse bond wil namelijk Vlijters vliegticket naar Nederland niet betalen, daar de aanvaller van Telstar zijn paspoort zélf is kwijtgeraakt. Omdat de Surinamer begin oktober weer een interland speelt, blijft hij nog wat langer in het Zuid-Amerikaanse land.

Telstar-coach

Een opmerkelijke situatie rondom Telstar-speler Roscello Vlijter. De Surinaamse aanvaller kan al weken niet opgesteld worden door trainer Andries Jonker.  Telstar en de Surinaamse bond zijn tevens niet van plan het vliegticket voor hem te betalen, omdat de 20-jarige Vlijter begin oktober weer een interland moet spelen is er besloten hem tot die tijd in het Zuid-Amerikaanse land te houden. Jonker baalt van de situatie. “Het is langzamerhand wel een merkwaardig en ongelovig verhaal”, reageert Jonker tegenover NH. “Ik denk dat de financiële mogelijkheden van deze club bekend zijn en ik denk dat Telstar niet in de positie is om een ticket voor Roscelle te betalen om hem een week hier te hebben en hem vervolgens weer twee weken af te staan. Ik denk dat wij het geld dan beter aan belangrijkere en zinvollere dingen kunnen besteden.” Jonker heeft al heel wat meegemaakt in zijn carrière, maar dit is nieuw voor hem. “Spelers kwamen weleens later terug omdat ze nog even bij familie wilden zijn. Met name bij spelers uit Zuid-Amerika gebeurt dat met enige regelmaat bij de topclubs dat spelers iets te laat terugkomen, maar niet door dit soort dingen.” Jonker loopt al een tijdje als trainer, maar heeft dit nooit eerder meegemaakt. “Spelers kwamen weleens later terug omdat ze nog even bij familie wilden zijn. Met name bij spelers uit Zuid-Amerika gebeurt dat met enige regelmaat bij de topclubs dat spelers iets te laat terugkomen, maar niet door dit soort dingen.”

More
articles