Heerenstraat Festival moet culturen bij elkaar brengen

In The Backlot werd hedenochtend een persconferentie gehouden betreffende de start van het Heerenstraat Festival, dat tot doel heeft is e verschillende culturen en historische momenten in ons land, in de schijnwerpers te zetten.
In de binnenstad van Paramaribo zal The Backlot van 30 september t/m 6 oktober, het Heerenstraat Festival organiseren. Een deel van de historische binnenstad (Noordenkerkstraat, Kerkplein en Heerenstraat) zal omgebouwd worden tot het mooiste festivalterrein van Suriname, waarbij de eeuwenoude mahoniebomen een perfect decor zullen vormen.
Het festival draait om film, eten, muziek, kunst en sport en is toegankelijk voor alle leeftijdsklassen. De Heerenstraat zal een groot openluchtmuseum zijn waarbij gebruik wordt gemaakt van de vier pijlers waarmee de ontwikkeling bij jongeren gestimuleerd kan worden: films, kunst, cultuur en educatie.
Als onderdeel van het festival, vindt van 30 september t/m 4 oktober, het Film Festival Latinos Americano Paramaribo (FLAP) plaats. In Theater Thalia, On Stage en het Tower Auditorium (Self Reliance), zullen gedurende deze week internationaal genomineerde Latijns-Amerikaanse films vertoond worden. De focus ligt hierbij op Cuba, Brazilië, Columbia, Peru en Suriname.
Het is de eerste keer dat zo een festival zal worden georganiseerd en het kan dus ook als katalysator dienen voor de verdere ontwikkeling van de culturele en toerismesector in ons land. Het ligt in de bedoeling dat dit festival een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

More
articles