Surinamese judoka’s naar ‘World Judo Championships Cadets’

Een delegatie bestaande uit twee Surinaamse judoka’s, een coach en delegatieleider, reizen op 21 september af naar Almaty, Kazakhstan, om deel te nemen aan de World Championships Cadets 2019. Van 25 t/m 29 september zullen ruim 483 judoka’s boven de 15-17 jaar uit 65 landen, het tegen elkaar opnemen in de Baluan Sholak Sport Hall in Almaty. Deze wedstrijden zijn het grootste judotoernooi, dat georganiseerd wordt door de Internationale Judo Federatie (IJF). De wedstrijden zijn de springplank geweest voor de succesvolle carrière van menig judoka. De deelname aan deze wedstrijden is mogelijk gemaakt door de IJF en Staatsolie, die een groot deel van de kosten hebben gedekt. Judoka’s Ezra Bouwer (-55 kg) en Jair Hahn (-81 kg) zullen onder begeleiding van hun coach Yigal Kopinsky Suriname vertegenwoordigen. De delegatie wordt geleid door SJF-bestuurslid Kimberly Watamalejo.

More
articles