Wie wordt Mr. Suriname 2019?

De Nationale Bodybuilding Kampioenschappen 2019 zijn in aantocht. Zondag 15 september wordt er een nieuwe Mr. Suriname gekozen. Hoewel heel wat bekende atleten afwezig zijn dit jaar, zal het publiek genieten van twee nieuwe categorieën die de Surinaamse Bodybuilding en Weightlifting Bond (SBWB) dit jaar heeft toegevoegd, namelijk: Classic Physique (heren) en Fitness Wellness (dames). Jermain Karg uit MK’s gym zal zijn titel Mr. Suriname moeten verdedigen. Mark Tjon Mr Suriname 2017 eindigde op de 2e plaats. Anthony Nekrui werd 3e en Fabian Whel 4e. In de C-klasse ging de titel naar Muscle Camp atleet Shown Roberts, Jermain Wielsen uit 4-R Gym werd 2e, zijn teamgenoot Raphael Karsowikromo 3e. Roberts en Wielzen treffen elkaar dit jaar in de B-klasse. De B-klasse werd gewonnen door Faizel Pinas uit Muscle Camp, Allard Held uit 4-R Gym werd 2e, Fitness Factory atleet Noel Krak werd 3e en Ahmad Ost uit Fitness Factory 4e. In de Men’s Physique klasse tot 1.74 cm, behaalde Rudolf Getrouw uit First Class Gym, de 1e plaats vorig jaar, gevolgd door Randal Haakmat die goed was voor de 2e. Na deze wedstrijd behaalde Haakmat in Frans Guyana de Men’s Physique junior en overall tijdens de Eric Favre sports games Carribean. Dit jaar doet hij mee in twee categorieën, namelijk: de nieuwe Classic Physique en aan Bodybuilding C- klasse. De atleet streeft ernaar om ook dit jaar in de prijzen te vallen. “Ik verwacht natuurlijk om te winnen. Ik heb mezelf gepushed zover ik kon en ik verwacht niets minder dan de 1e plaats. Classic verschilt veel met Men’s Physique wat ik vorig jaar deed. Classic Physique lijkt veel op bodybuilding, waarbij je verplicht bent je aan een bepaald gewicht te houden aan de hand van je lengte, het poseren en slip/broek”, aldus Haakmat. Voor de dames zijn er dit jaar twee categorieën tijdens de Nationale Kampioenschappen: Bikini Fitness en Wellness. Bikini Fitness kampioen Stefani Tjon A San, doet dit jaar ook niet mee. Het ligt in de bedoeling dat de Wellness klasse dit jaar aanslaat bij het publiek. De kaarten zijn verkrijgbaar bij: 4-RGym, Fitness Factory, Steve’s gym/ Double G, Muscle Camp, Fitness Gym Nrt en MK’s Gym.

More
articles