September 14, 2019


Elias legt kritiek naast zich neer


September 14, 2019

De Nickeriaanse samenleving is het beu dat minister Antoine Elias van Volksge-zondheid haast bij elke gelegenheid per helikopter naar Nickerie afreist, terwijl het niet zo goed gaat in de gezondheidssector. Dit was afgelopen woensdag weer het geval toen de bewindsman vergezeld van zijn collega van Openbare Werken, Trans-port en Communicatie, Vijay Chotkan, naar zijn geboortedistrict afreisde voor de opening van de nieuwe Spoed Eisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum. Zodra er nu een helikopter over het rijstdistrict vliegt, maken bewoners opmerkingen, zoals: ‘’De minister van Volksgezondheid is in aantocht.” De bewoners hekelen de kosten die gepaard gaan met het vervoer per helikopter. “Wat kost het de staat elke keer”, “Waarom worden er geen medicijnen met dat geld gekocht om de tekorten op te heffen”, Waarom kopen zij geen insulinenaalden in plaats van de patiënten de naalden twee keer te laten gebruiken?”, “Daar gaan onze belastingcenten weer”, is de kritiek van de Nickerianen. De kritieken hebben de bewindsman ook bereikt, want in zijn toespraak bij de opening van de SEH-afdeling van het MMC afgelopen woensdag, zei hij: “Als minister van Volksgezondheid is een van de prioriteiten van de regering, volksgezondheid voor heel Suriname. Als ik nou met een helikopter moet komen of met een space suttle, ik ga komen om die volksgezondheid voor heel Suriname, ook voor het diepe binnenland te brengen, laat dat gezegd zijn.’’ De minister gaf voorts aan, dat het van belang is om efficiënt je tijd in te delen. “Wanneer je werkt, moet je kde krappe tijd die er is, zo goed mogelijk benutten.” De minister zegt een opdracht te hebben voor twee jaar en die opdracht zal hij naar eer en geweten, zo goed mogelijk uitvoeren.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249