September 13, 2019


ICT-week moet succes e-ID laten blijken


September 13, 2019

In het kader van de ICT-week die gehouden zal worden van 16 t/m 20 september met als thema: Digital Transformation- Do it!, werd vanochtend in het Perscentrum een persconferentie gehouden. De ICT-week wordt georganiseerd door het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie en de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS). De Caribbean Telecommunication Union (ICU) ICT-week is bedoeld om de samenleving te informeren en het bewustzijn over het effectief gebruik van ICT te vergroten. Vijay Chotkan, minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), is de stap die is gemaakt met het introduceren van de e-ID (elektronische identiteitskaart) een gedurfde, maar noodzakelijke, gezien het feit dat de wereld aan het digitaliseren is. De minister gaf aan dat we ICT niet moeten onderschatten. “Het lijkt makkelijk, maar het is toch veel complexer dan we denken”, zegt de bewindsman. Hij zei dat het ontwikkelen van een systeem niet zo moeilijk is, maar zaken kunnen in de voorbereidende fase al mis gaan als er geen rekening wordt gehouden met de mensen en instanties die daarbij betrokken zouden moeten zijn. Minister Chotkan merkte op dat verschillende ministeries elke dag bezig zijn met ICT-zaken, echter mist het een coördinatiepunt om de zaken te kunnen trekken. Volgens Bernadette Lewis, secretaris-generaal van de CTU, heeft de regering met het instemmen van deze week getoond open te staan voor ontwikkelingen op het gebied van ICT. Ze gaf aan dat haar organisatie ervoor zal zorgen dat in deze week de kennis en kunde waarover zij beschikken, zal worden overgedragen. Lewis benadrukte dat de focus gelegd zal worden op het belang van het hebben van een e-ID, omdat velen niet graag overstappen van de gewone ID kaart naar de e-ID. Waarnemend directeur van TAS, Wendy Jap-A-Joe, gaf aan dat haar organisatie het ministerie van OWT&C heeft geadviseerd om zo een ICT-week uit te zetten. Volgens haar zullen er naast het reguliere programma, ook nog twee Facebook trainingen worden verzorgd en is er ook een dag uitgetrokken om mensen met een beperking te begeleiden op het gebied van ICT. -door Yves Kloppenburg-

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249