Crossfitter Joshua Dendoe Strongman 2019

Crossfitter Joshua Dendoe is de Strongman van 2019. Op nummer twee eindigde Rafael Quartier en Dwight Jubithana was goed voor de derde. De Strongman Competition is dit jaar georganiseerd door Mark-IT N.V. in samenwerking met de Suriname Powerlifting en Strongman Federatie (SPSF). De eerste werd gehouden in 2017, waar viervoudig kampioen Ken-vin Forster de winnaar werd. De Strongman was dit jaar anders en volgens het publiek, meer gericht op Crossfit. De activiteiten waren meer gericht op con-ditie in combinatie met krachttraining en snelheid wat de sterke mannen het moeilijk maakte. Voor de sterke mannen van Su-riname, namelijk Forster en Donovan ‘Izri’ Dongo, was het een grote verrassing. Bij de eerste ronde moes-ten de atleten een object van 35 kg in 2 minuten tijd zo veel als mogelijk over een hoogte van ruim 1.70 meter gooien. Daarna gelijk een pick-up truck met een gewicht van 2.700 kg over een afstand van 10 meter binnen 2 minuten heen en weer stoten. In de tweede ronde was het voor alle at-leten het moeilijkst. Daar-naast was het puntensysteem niet helemaal dui-delijk voor de atleten. Bij de eerste twee onderdelen moesten de atleten een aantal punten verzameld. Bij het laatste onderdeel, het trekken van het vlieg-tuig met een gewicht van 4.5 ton, werd de snelste tijd afgetrokken van de op-gedane punten. Het vliegtuig moest 15 meter voortgetrokken worden. Forster en Dongo waren de sterkste op dit onderdeel met respectievelijk 12.34 seconden en 13.18 seconden. Maar vanwege de conditie oefeningen in de eerste rondes, was hun tijd niet voldoende om in de top 3 te komen. Om de vrouwen in Suriname aan te trekken in deze sport, hebben tweevoudig Powerlift Kampioen Kimberley Fräser en Su-hashini Ramlakhan, een show weggegeven door de VW Amarok, 10 meter voort te trekken. De organisatie wil deze competitie tot een jaarlijks terugkerend evenement maken.

More
articles