Rookoverlast bemoeilijkt ademen Braziliaanse kinderen

Braziliaanse kinderen hebben moeite met ademhalen als gevolg van de rook van de Amazone-branden. Volgens Associated Press is het aantal mensen dat gezondheidsproblemen meldt als gevolg van de rookoverlast, sterk toegenomen in het kinderziekenhuis Cosme e Damia in Porto Velho, aan de rand van de Amazone.
Daniel Pires, een kinderarts in het ziekenhuis, zegt dat het aantal gevallen van kinderen met ademhalingsproblemen en ziekten als gevolg van de rook, is gestegen van 120-130 begin augustus, voorafgaand aan de branden, tot 280 gevallen op 20 augustus. Overmatig hoesten en longontsteking worden geassocieerd met een veelvuldige blootstelling aan rook. Tot nu toe heeft Brazilië meer dan 72.843 bosbranden geregistreerd in het regenwoud volgens het Braziliaanse ruimteonderzoekscentrum, een stijging van 83 procent ten opzichte van vorig jaar.
De branden zijn gestart door boeren en houthakkers om het land het volgende jaar vrij te maken voor agrarisch en industrieel gebruik, meldden Mor-gan McFall en Aylin Woodward van Business Insider, maar zijn sindsdien in omvang toegenomen.
De Amazone is ‘s werelds grootste regenwoud en beslaat 2,1 miljoen vierkante mijl. Gezondheidsproblemen als gevolg van de branden, worden overschaduwd door de spanningen tussen de Braziliaanse president Jair Bolsonaro en de Franse president Emanuel Macron, tot nog toe hebben zij geen overeenstemming bereikt over hoe de branden aangepakt moeten worden.

More
articles