Amerikaans leger renoveert OS Mastklimmen

Op het terrein van OS Mastklimmen, vond gisteren de symbolische overhandiging plaats van het gerenoveerde gebouw aan de minister van Onderwijs, Lillian Ferrier. In de afgelopen weken hebben enkele leden van het Amerikaans leger in samenwerking met het Nationaal Leger van Suriname, gewerkt aan de renovatie van de toiletten en het dak en het opzetten van een nieuw kantoor voor de leerkrachten.
De directrice van OS Mastklimmen, Leliën Dal, zei dat de school enkele jaren geleden nog met heel veel problemen kampte. “Het ging in dezen om wateroverlast en toiletten die het niet goed deden. We hebben toen enkele malen een brief gericht naar het ministerie en uiteindelijk staan we hier bij het groot moment”, gaf Dal aan. Ze geeft aan extra blij te zijn, omdat er een extra kranengroep is geplaatst, zodat de kinderen uit de achterste lokalen niet helemaal naar voren hoeven te lopen om hun handen te wassen.
Karen Lynn Williams, ambassadeur van Amerika in Suriname, gaf aan dat het goed is als er samengewerkt kan worden om faciliteiten voor de schooljeugd in orde te maken. “De samenwerking is hier duidelijk naar voren gekomen, omdat leden van de South Dakota National Guard, leden van het Nationaal Leger, leden van het ministerie van Onderwijs en leden van de Amerikaanse ambassade, hun persoonlijke bijdrage hebben geleverd om dit tot een goed einde te brengen”, zei Williams.
Ferrier gaf aan blij te zijn met de renovatie van de school, die volgens haar bijdraagt aan betere leerprestaties bij de leerlingen. “Niet alleen de kinderen, maar elk mens wil een schone, milieuvriendelijke omgeving. De school stond allang op de lijst, maar het bedrag was heel hoog, dus zijn we blij dat we hulp hebben gekregen van buitenaf.” De bewindsvrouw heeft beloofd de eerste schooldag terug te komen naar de school om de blijde gezichten van de kinderen te zien.

More
articles