August 23, 2019


Containers met SRD’s


August 23, 2019

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft donderdagavond een bezending Surinaamse dollars laten invliegen met Qatar Cargo Flight, dit werd uit goede bron vernomen. De lading kwam vanuit Luxemburg en landde gisteravond rond 19.00 uur aan op de Johan Adolf Pengel luchthaven en arriveerde om 23.00 uur op het terrein van de CBvS aan de Mr.Dr.J.C. de Mirandastraat. De redactie van De West kreeg aan het begin van de week deze informatie en maakte foto’s van de lading die werd binnengebracht. Op de foto’s is duidelijk te zien, dat het gaat om drie 20 voet stalen vracht containers die onder zware bewaking werden begeleid. Governor Van Trikt heeft in een interview met een lokaal dagblad aangegeven, dat er in deze containers SRD biljetten zitten ter vervanging van oude, vervuilde, gescheurde of versleten bankbiljetten. Naar de redactie verneemt zitten er daadwerkelijk coupures van SRD 5, -,SRD 10 en SRD 20,- coupures  in deze lading, alleen is zulks maar een deel, wat de uiteindelijke bestemming is van de rest van deze geldbezending zal verder onderzocht worden.