August 19, 2019


Verkeer gestremd door gekantelde vrachtwagen Kuldipsingh


August 19, 2019

Het verkeer gaande over de Oost-Westverbinding in Coronie, was gisteren gestremd doordat een vrachtwagen van de Firma Kuldipsingh, dwars op de weg was gekanteld. Het incident vond plaats zo een 19 km voor Totness vanuit Paramaribo, ter hoogte van kilometer 121. De vrachtwagen met daarop een cargo rijst die bestemd was voor de export, kwam uit de richting van Nickerie en had als bestemming Paramaribo. Remi Tarnadi, districtscommissaris van Coronie, stuurde een graafmachine naar de plek. Met behulp van de graafmachine en de brandweer, werd de truck naar de zijkant van de weg geschoven, zodat de overige weggebruikers hun weg konden vervolgen. Het duurde bijkans twee uur voor de weg was vrijgemaakt. Tarnadi zegt desgevraagd, dat hij blij is dat er toch wel een snelle oplossing is gekomen en dat hij vooral de weggebruikers dankbaar is voor hun geduld. Er is geen vluchtweg en daardoor waren de weggebruikers genoodzaakt te wachten tot de truck naar de zijkant was geschoven. Om een dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen, is het volgens Tarnadi dan ook belangrijk dat er een vluchtweg komt. Het is niet duidelijk hoe de vrachtwagen tot kantelen kwam. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.