SVB Eerste Divisie naar climax

De SVB/Telesur Eerste Divisie competitie gaat naar een climax. Koploper Inter Moengo Tapoe en Robinhood zullen in hun laatste duel moeten uitmaken wie zich kampioen voor het seizoen 2018/2019 mag noemen.

Inter Moengo Tapoe heeft afgelopen zaterdag de koppositie overgenomen van regerend landskampioen Robinhood door in het Ronnie Brunswijk Stadion het inhaalduel tegen Trans-vaal met 1-0 te winnen. Deze score stond er al voor de rust door een treffer van Okino Wens. Door deze zege leidt Inter Moengo Tapoe thans met 74 punten uit 29 wedstrijden. Robinhood volgt met 1 punt minder uit eveneens 29 partijen. Inter Moengo Tapoe neemt het op zaterdag 24 augustus aanstaande in zijn laatste wedstrijd op te-gen PVV. Robinhood speelt volgende week, vrijdag 30 augustus, tegen Leo Victor. De huidige landskampioen heeft eerste twee wedstrijden in het kader van de Concacaf League te spelen tegen Club Atletico Indepediente uit Panama. De eerste wedstrijd is morgen al in het André Kamperveen Stadion en de return op 27 augustus in Panama. Daarna volgt het treffen tegen Leo Victor. Robinhood moet hopen op een misstap van Inter tegen PVV (verlies of gelijkspel), maar zelf wel winnen van Leo Victor.

De andere inhaalwedstrijd van zaterdag, te weten Santos vs ACoconut, vond geen voortgang. ACoconut kwam niet opdagen voor deze partij in het Asraf Peerkhan Stadion in Nickerie.

Stand SVB/Telesur Eerste Divisie

Team                     Gesp.                    Pnt.

1.Inter MT           29                           74

2.Robin Hood     29                           73

3.Leo Victor        29                           66

4.Transvaal         29                           58

5.PVV                    29                           54

6.WBC                   30                           52

7.SNL                     30                           48

8.West United   30                           35

9.Notch                               30                           34

10.Voorwaarts  30                           32

11.Broki                29                           31

12.Nishan’42      30                           29

13.Santos            28                           28

14.Acoconut       29                           23

15.Papatam        30                           19

16.Botopasi        29                           12

More
articles