Jermaine Karg gaat voor tweede Mr. Suriname-titel

Bodybuilder Jermaine Karg gaat dit jaar voor zijn tweede Mr.Suriname-titel op rij. Op 15 september worden in de Congreshal namelijk de Nationale Kampioenschappen van de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB) gehouden.

Karg, uit MK’s Gym, eiste vorig jaar de nationale titel op. Hij onttroonde toen de titelverdediger Mark Tjon. Tjon werd tweede. In 2017, toen Tjon de titel opeiste, moest Karg genoegen nemen met de vijfde plaats.

Vorig jaar eindigde Anthony Nekrui als derde gevolg door Fabian Whel (4e) en Wendel Setropawiro (5e).

Tijdens de aanstaande kampioenschappen zullen de heren het tegen elkaar opnemen in de hoogste A-klasse, de B-klasse (gevorderen) en de C-klas-se voor beginners.

Faizel Pinas uit Muscle Camp werd vorig jaar winnaar in de B-klasse. In de C-klasse ging de titel naar Shown Roberts, eveneens van Muscle Camp.

Verder is er voor de mannen ook de categorie Men’s Physique, waarvan vorig jaar de titel in de klasse tot 1m.74 naar Rudolf Getrouw uit First Class Gym ging.

In de klasse 1m.74 en langer eiste Daes Burgzorg uit Bodyshape de eerste plek op.

De dames bekampen elkaar op de onderdelen Bikini Fitness en Classic Physique & Welness.

Bij de dames eiste Stefani Tjon a San vorig jaar haar vierde Bikini Fitness titel op rij op.

De atleten zijn volop in voorbereiding om in hun beste shape op het podium te staan.

Inschrijving voor de kampioenschappen is reeds mogelijk via de sportscholen die lid zijn van de SBWB en het bondsbestuur.  De Inschrijvingsperiode sluit op zondag 1 september.

More
articles