August 13, 2019


Criminelen overvallen security bedrijf


August 13, 2019

In de avond van zaterdag 10 augustus, hebben drie gewapende criminelen een bekend beveiligingsbedrijf overvallen. Dit bevestigt het hoofd van de PR-afdeling van het Korps Politie Suriname, Humphrey Naarden, tegenover de krant. Volgens hem zouden drie personeelsleden die zich op dat moment in het gebouw bevonden, rond 22.15 uur zijn aangevallen en mishandeld. Twee van hen moesten medisch worden behandeld. De criminelen maakten het wapen van een van de bewakers buit en gingen ervandoor met een groot geldbedrag dat in een kluis zou zijn bewaard. De criminelen droegen integraal valhelmen en doeken over hun gezicht om niet herkend te worden. Volgens Naarden is het onderzoek nog gaande en zijn er tot nu toe geen aanhoudingen verricht. Geruchten dat het in dezen zou gaan om een insight job, worden door Naarden noch ontkend, noch bevestigd. “We stellen alles open en wachten totdat het onderzoek is afgerond’’, stelt hij. De krant heeft van bronnen dicht bij het bedrijf vernomen, dat het personeel zodanig zou zijn mishandeld dat een personeelslid blind zou zijn geraakt aan één oog, terwijl één van hen met een barstwond zou zijn afgevoerd. Tot nog toe heeft het KPS deze informatie nog niet bevestigd.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249