August 7, 2019


Chaotische situatie bij registratie vakantiejob


August 7, 2019

Een grote groep jongeren heeft zich gisteren aangemeld op het Willebrod Axwijk sportcomplex (SOSIS) om zich te registeren voor een vakantiejob. Medewerkers waren niet voorbereid op de grote drukte, waardoor het er behoorlijk chaotisch aan toe ging. Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken biedt jongeren tussen 16 en 24 jaar, ook dit jaar weer de gelegenheid om in de vakantie een aantal weken te werken. Het ministerie heeft alleen via sociale media bekendheid hieraan gegeven. Jongeren konden zich vanaf 13.00 uur opgeven. Veel jongeren waren al vroeg in de ochtend op het terrein. De situatie werd onoverzichtelijk, doordat er lange rijen ontstonden zonder enige coördinatie. Het dreigde zelfs uit de hand te lopen, want sommigen hielden een plaats bezet voor een ander. Na uren gestaan te hebben, werden er uiteindelijk maar 100 nummers uitgedeeld. De rest moet vandaag terugkomen, waar er wederom 100 scholieren worden geregistreerd. Vorig jaar was er plek voor 1700 jongeren.