AZP-directeur: ‘Dienstverlening SZF-verzekerden gegarandeerd’

De dienstverlening van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) aan de verzekerden van het Staatsziekenfonds (SZF), is gegarandeerd. Dit deelt AZP-directeur Claudia Redan mee tegenover De West. Recent zijn er berichten in de media verschenen dat de medische staf van het ziekenhuis per 1 augustus, besloten heeft geen ingrepen en opnames te zullen doen van SZF-verzekerden, omdat de staf moe is van het wachten op een tariefsaanpassing voor klinische behandelingen en operaties. Redan betreurt het dat er onwaarheden over het AZP worden verspreid. “Indien het zo was, dan had de samenleving nu al wat gehoord”, aldus de directeur. Wat volgens haar wel zo is, is dat er momenteel een discussie gaande is tussen de directie en de medische staf over verschillende zaken, waaronder het honorarium.
Redan geeft aan dat het AZP momenteel op een tweespoor zit. Een daarvan is het project voor renovatie en uitbreiding van het ziekenhuis. Zij geeft aan dat het project vrij vlot verloopt. Een ander project wordt door het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie uitgevoerd en betreft het ontwateringssysteem rond het ziekenhuis. Bij harde regen lopen de wegen rondom het ziekenhuis onder water. Het ontwateringsproject is in de voorbereidingsfase.
Het andere spoor betreft de financiën. De AZP-directeur stelt dat de situatie nog steeds zorgelijk is. Zij vertelt dat de huidige wetgeving met betrekking tot de volksgezondheid op de operatietafel komt en dat in denktankverband gekeken zal worden naar de sector. Zij gelooft dat daarmee het financiënvraagstuk binnen de zorg kan worden opgelost.

door Johannes Damodar Patak

More
articles