Russische BuZa-minister Lavrov gearriveerd in Suriname

De minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie, Sergey Lavrov, is in Suriname gearriveerd. De bewindsman landde omstreeks 21:15 uur op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Minister Lavrov werd welkom geheten door een regeringsdelegatie onder leiding van minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken

De Russische minister is voor een officieel werkbezoek in Suriname. De besprekingen die gevoerd zullen worden, vinden plaats in het kader van onder meer de intensivering van de economische, sociale, culturele en technische samenwerking, alsook het bevorderen van de politieke dialoog tussen beide landen. Mogelijk zullen enkele overeenkomsten worden getekend tijdens dit werkbezoek. Vast staat dat de komst van minister Lavrov, de banden tussen Suriname en Rusland verder zal verstevigen. Tijdens zijn werkbezoek zal de bewindsman ontmoetingen hebben met zijn collega van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, vicepresident Ashwin Adhin en president Desiré Bouterse.

De komst van de minister van Rusland biedt volgens minister Pollack-Beighle, eerder in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII), perspectief op het gebied van onder andere de oliesector. Maar ook op het vlak van onderwijs levert Rusland een bijdrage aan ons land. Studenten uit ons land hebben in Rusland studies gevolgd. Minister Pollack-Beighle verwijst verder naar de hulp op het gebied van de gezondheidszorg. Recentelijk heeft Rusland apparatuur gedoneerd aan het ’s Lands Hospitaal. Ten aanzien van de veiligheid kan ons land ook profiteren van de samenwerking met de bevriende mogendheid. Er zijn trainingsmogelijkheden voor de politie, militairen, brandweerlieden, maar ook op het gebied van cyber security, kan ons land de nodige assistentie krijgen.

More
articles