Grote droge tijd warmer dan verwacht

De grote droge tijd, die jaarlijks midden augustus begint en tot begin december duurt, zal waarschijnlijk niet alleen eerder beginnen, maar ook warmer zijn dan verwacht. Volgens Soekarni Sallons-Mitro, hoofd van de Metrologische Dienst, zal het in de komende drie tot zes maanden veel warmer zijn dan in de voorgaande jaren.
Ze geeft aan dat normaliter de maximumtemperatuur tijdens de droge tijd, ligt tussen de 33 en 36 graden Celsius. Deze temperatuur wordt vooral gemeten in de heetste maanden van het jaar, namelijk september en oktober, maar komt ook voor in andere maanden.
Volgens Sallons-Mitro is er geen verband tussen de hittegolf waardoor Amerika geteisterd wordt en de verwachte hoge temperaturen in Suriname de komende maanden. Zij geeft aan dat het belangrijk is dat mensen voldoende water drinken en adviseert om tussen 11.00 uur ’s morgens en 16.00 uur ’s middags, blootstelling aan de zon te vermijden. Mitro-Sallons doet ook een oproep aan mensen die een huisdier bezitten, om hun dier(en) van voldoende water te voorzien en te zorgen voor een schaduwrijke plek voor het dier.

door Yves Kloppenburg

More
articles