Van Assen sport samen met kinderen met een beperking

Miguel van Assen (foto), Sportman van het Jaar 2018, zal op vrijdag 2 augustus meesporten met kinderen met kinderen met een meervoudige beperking. Dit zal gebeuren tijdens de tweeënveertigste sportdag voor deze groep kinderen, die georganiseerd wordt door de Ilonka Elmont Foundation in samenwerking met Stichting Nationaal Fonds Het Gehandicapte Kind (Stinafo).

De sportdag wordt speciaal gehouden voor kinderen met een meervoudige beperking, die ook behoefte hebben aan sport en spel en die zeker ook extra aandacht mogen krijgen.

Van Assen, die op de South American Games in 2018 goud behaalde voor Suri-name, zal als bekende sporter de warming-up en cooling down verzorgen.

Samen met het opkomend zangtalent Ferryl, bekend van het nummer “Crazy”, zullen zij de ochtend mee-sporten en spelen met de kinderen.

Dit keer zal aan ongeveer 45 kinderen van de Annie Creche, Stichting Betheljada, de Mr. Huber Stichting en de Louis Brailleschool een sportieve dag geboden worden. Tijdens de sportdag kunnen de kinderen en begeleiders zich vermaken met spellen als rolstoelrace, parachute, ringgooien en overspelen.

Zowel Van Assen als Ferryl heeft geen moment geaarzeld om deelname aan de-ze sportdag voor kinderen met een beperking toe te zeggen.

De sportdag wordt van 08:00 uur tot 11:00 uur gehouden in de Ismay van Wilgen Sporthal.

More
articles