Erop of eronder voor SCVU en De Schakel

Het is morgen erop of eronder voor SCVU en De Schakel. Beide ploegen kijken tegen een 1-2 achterstand aan in de halvefinaleseries van de heren hoofdklasse basketbalplay-offs. Bij een derde nederlaag in deze best-of-five reeks mogen ze inpakken en zich opmaken voor de strijd om de derde plek. Oud-meervoudig landskampioen SCVU kende afgelopen zondag een geode start door de eerste partij tegen titelverdediger Yellow Birds na verlenging met 77-76 te winnen. De Gele Vogels herstelden zich daarna en eisten zowel game 2 als game 3 op met respectievelijk 70-63 (dinsdag) om 59-56 (donderdag). Yellow Birds en SCVU staan voor het tweede seizoen op rij tegenover elkaar in de play-offs. Vorig seizoen was dat in de finale, welke Yellow Birds met 3-2 won. In de algemene ronde van dit seizoen waren de jongens uit Zorg en Hoop in alle drie ontmoetingen de betere van de rivalen uit Uitvlugt.

Ruckers won in het reguliere seizoen twee van de drie ontmoetingen tegen De Schakel. Bij de start van de play-offs won Ruckers game 1 met 67-52, waarna De Schakel de tweede partij met 80-68 opeiste, echter in game 3 sloeg Ruckers donderdag met een overtuigende 104-57 keihard terug.

Morgen staan deze tweede ploegen om 21.30 uur wederom tegenover elkaar. De vierde partij tussen Yellow Birds en SCVU vangt aan om 19:15 uur.

Voor Ruckers die pas twee seizoen in de hoofdklasse zit, zijn het de eerste play-offs.

More
articles