Waidoe misbruikt leed slachtoffers

Tijdens de openbare vergadering van 2 juli in De Nationale Assemblee, bood assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, alle fracties de gelegenheid om hun medeleven te betuigen aan de nabestaanden van de vijf kinderen die recent bij een brand zijn omgekomen. Parlementariër William Waidoe die onlangs is overgestapt van de Pertjajah Luhur (PL) naar de NDP, zou namens de PL- fractie zijn medeleven hebben betuigd. De PL bevond zich op dat moment niet in het parlement. Dit valt niet in goede aarde bij de leden van PL, zij vinden dat Waidoe misbruik heeft gemaakt van het leed van de slachtoffers.
PL-parlementariër Ingrid Karta-Bink, vindt het gedrag van Waidoe onacceptabel, omdat hij geen lid meer is van de PL en dus ook niet namens de PL kan praten. Nadat Waidoe in het parlement aangaf de NDP-fractie te willen ondersteunen, trad hij op 15 juli officieel toe tot de NDP.
Karta-Bink zegt het kwalijk te vinden dat de voorzitter niet corrigerend heeft opgetreden tegen Waidoe. “Ze weet dat hij niet meer behoort tot de PL, hoe kan je hem dan laten praten namens de fractie. Ze is totaal de kluts kwijt”, aldus de PL-parlementariër.

Ze geeft aan dat de PL op 17 mei 2019 in een schrijven aan assembleevoorzitter Geerlings-Simons, heeft meegedeeld dat ingevolge artikel 11 van het Reglement van Orde voor DNA, de samenstelling van het bestuur van de fractie van de politieke partij is gewijzigd. Het lid Ingrid Karta-Bink is waarnemend fractievoorzitter en Paul Somohardjo is de voorzitter. Verder werd meegedeeld dat de vaste commissie uitsluitend bestaat uit deze twee leden.
Het verbaast Karta-Bink dat Geerlings-Simons niet heeft opgetreden. “Meestal is zij degene die de microfoon uitschakelt wanneer leden aan het woord zijn, juist nu had ze dat moeten doen’’, zegt Karta-Bink, die van mening is dat de voorzitter de orde moet handhaven in het parlement.
“Niet omdat Waidoe nooit zijn lidmaatschap bij de PL heeft opgezegd, mag hij namens ons praten. Chitan en Sapoen hebben dat ook nooit gedaan, maar hebben dit nooit gelapt. Er moet niet gesold worden met de PL-fractie’’, aldus Karta-Bink. Waidoe was niet bereikbaar voor commentaar.

-door Yves Kloppenburg-

More
articles