44ste editie zwemmarathon voor de deur

De 44ste editie van de traditionele 1 juli 18K zwemmarathon is voor de deur en de zwemmers zijn in de startblokken.

Bij de drukbezochte teach-in afgelopen woensdag passeerden diverse zaken de revue. Het aantal deelnemers dat in de Surinamerivier zal zwemmen is 76.

Ronnie Antonius van de Open Water Commissie van de Surinaamse Zwembond (SZB) gaf de nodige uitleg over de zwemroute en bijbehorende aandachtspunten. Aangezien hijzelf al ettelijke keren heeft meegedaan en ook dit keer van de partij is, kent hij nu wel de klappen van de zweep.

Ook Claudia Tsai Meu Chong en de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) gaven enkele instructies en belangrijke tips mee.

Op de lijst staan deelnemers van Suriname en ook daarbuiten in de leeftijd van 12-62 jaar. Deed Nickerie vorig jaar met drie zwemmers mee, nu zijn dat er tien waaronder drie vrouwen. De zwemmers vertegenwoordigen sportvereniging The Whales en zwemschool Patterson.

Het aantal debutanten voor deze 44ste editie is maar vier. Het is ook de eerste keer dat er nu een leeftijdscategorie 55+ is bij deze Open Water wedstrijd. De open klasse heeft de grootse groep zwemmers zoals gebruikelijk met jeugdige toppers van onder andere Neptunes, Oase en De Witte Lotus.

Van SNL zijn wel veertien participanten afkomstig die in alle leeftijdscategorieën zitten.

De 14-jarige Caithlin Moeslan (VOS) die in 2018 tweede werd bij de open klasse vrouwen maakt nu zeker kans om hogerop te komen. Bij de open klasse heren zijn er behoorlijk wat snelle zwemmers zoals Shaun Lai-A-Fat en Hendrik Powdar die hun krachten met elkaar gaan meten.

Zwemmers gaan te water om 07:00 uur op Domburg tenzij de MAS advies geeft om daarvan af te wijken, vanwege het getij. Verwacht wordt dat de eerste zwemmers ongeveer 2,5 uur later aan de Waterkant aankomen. Nadat iedereen binnen is zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De organisatie kijkt uit naar een goede race.

More
articles