Ambassadeur Sweeb biedt geloofsbrieven aan secretaris-generaal VS

De permanente vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties in New York, ambassadeur Kitty Sweeb, heeft op woensdag 19 juni haar geloofsbrieven aangeboden aan António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Met deze handeling kan zij haar taak als hoofd van de post vervullen. Ambassadeur Sweeb is namens Suriname de opvolger van ambassadeur Henry MacDonald. Sinds 2011 diende ze reeds als plaatsvervangend permanent vertegenwoordiger bij het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.

In haar nieuwe formele rol zal ambassadeur Sweeb leiding geven aan Surinames missie en het buitenlands beleid helpen uitdragen in de belangrijkste politieke multilaterale organisatie en haar subsidiaire organen. Onder haar huidige taken rekent zij reeds de invulling als Officer in the Bureau of the United Nations Forum on Forests 14/15.

Ambassadeur Sweeb die van huis uit jurist is, bezit een Master of Law in International Business en Trade Law (New York). Sinds 2011 heeft zij tevens de Surinaamse overheid vertegenwoordigd bij de coördinatie van het buitenlands beleid en milieu-aangelegenheden en in diverse onderhandelingscommissies op het gebied van joint-ventures met multinationals. In eerdere perioden is de ambassadeur op politiek niveau werkzaam geweest bij de overheid.

More
articles