June 11, 2019


‘President neemt maatregelen om volk te verarmen’


June 11, 2019

“De president heeft juist maatregelen getroffen om het volk te verarmen”, stelt Abop-parlementariër Edward Belfort, naar aanleiding van de uitspraken die president Desiré Bouterse deed bij het startsein van de rehabilitatie van het Anjoemara-project. De president gaf aan, dat zijn focus niet ligt op het aantal zetels dat behaald moet worden bij de komende verkiezingen, maar dat de welvaart en het welzijn van de mensen, voor hem een belangrijke rol spelen. Vervolgens haalde de president een paar projecten aan die volgens hem subsidie genieten, zodat de bevolking nog in haar onderhoud kan voorzien. “Mensen vragen zich af waarom we zoveel subsidiëren, maar als we bijvoorbeeld geen subsidie verschaften voor olie, dan betaalde men SRD 14 voor 1 liter, in plaats van SRD 7”, aldus de president. Belfort denkt daar anders over. Volgens hem is de prijs die voor olie betaald moet worden, nog steeds erg hoog. Verder is hij van mening dat de koers er ook niet om liegt en dat de onderhandse gunningen en grondroof door mensen die behoren tot het Kabinet van de President, allemaal stille getuigen zijn van het wanbeleid van deze regering, dat het volk armer heeft gemaakt. Volgens de parlementariër voert de president een zelfde beleid als Jozef Stalin. “Deze man ging een keer een vergaderzaal in met een kip. Hij plukte de haren één voor één van het beest af, terwijl het beest kermde van pijn. Toen hij alle veren van het beest had geplukt, legde hij het beest op de grond en gooide rijst, terwijl hij wegliep. Dat beest liep letterlijk achter hem aan, terwijl Stalin de opmerking maakte: ‘Dit is het volk’. Precies dat is Bouterse aan het doen”, gaf Belfort aan. Hij is van mening dat de president een show aan het geven is richting de verkiezingen toe. “Kijk naar de weg naar Wanhatti, er is sedert 2015 beloofd dat die aangepakt zou worden, nu pas heeft men er weer aandacht voor”, aldus de parlementariër. door Yves Kloppenburg