Druk inhaalschema Robinhood

Robinhood heeft vanwege zijn recente Concacaf-verplichtingen een achterstand van drie wedstrijden op huidige koploper In-ter Moengo Tapoe en tevens een achterstand van vier competitiepunten. De regerend landskampioen zal in de komende vijf dagen twee inhaalwedstrijden moeten afwerken. Morgen is Voorwaarts alvast de eerstvolgende tegenstander, waarna zondag een duel tegen Notch wacht.

Robinhood won zaterdag met 1-0 van West United door een treffer van Shaquille Cairo in de eerste speelhelft. De roodgroenen staan met 52 punten uit 20 wedstrijden nog steeds op de tweede plaats. Koploper Inter Moengo Tapoe wees Santos met 2-1 terug, een score die al voor de rust was bereikt door doelpunten van Romeo Kastiel en Miquel Darson van Inter Moengo Tapoe en Xaviero Perk van Santos.

Voorwaarts kende een goede generale voor het treffen morgen met Robinhood. ACoconut werd namelijk met 3-1 teruggewezen, dit na een 1-0 ruststand.

Notch, daarentegen, ging met 0-3 onderuit tegen Broki. De ruststand was 0-0. Sifillion Soekhoe (2x) en Vahid Vinisie vonden het net voor Broki.

Transvaal ging zondag met 2-1 langs WBC, die na de rust een 1-0 voorsprong uit handen gaf. Debolha Akoela en Ronaldo Kem-bel scoorden voor Transvaal, Giovanni Drenthe deed dat voor WBC.

PVV en Leo Victor deelden de punten: 0-0. Nishan’42 klopte SNL met 3-1. SNL gaf in dit duel een 1-0 voorsprong na rust uit handen. Deze treffer kwam van Renzo Akrosie. Havael Gregor, Ivan Kakie en Rai Pinas scoorden voor Nishan’42. Papatam en Botopasi speelden 1-1 na een ruststand van 1-0 in het voordeel van Papatam.

Stand per 10 juni: 1.Inter Moengo Tapoe 56-23; 2.Robinhood 52-20; 3.Leo Victor 50-22; 4.Transvaal 47-22; 5.PVV 46-23; 6. WBC 37-23; 7.SNL 35-22; 8.Notch 29-22; 9.Voorwaarts 25-22; 10.Broki 24-22; 11. West United 23-23; 12.Santos 21-20; 13.Ni-shan’42 20-22; 14.Papatam 14-22; 15.ACoconut 13-21 en 16.Botopasi 12-23.

De topscorers tot nu toe: Renzo Akrosie (SNL) 28; Sifillion Soekhoe (Broki) 21; Gar-vey Kwelling (PVV) 20; Giovanni Drenthe (WBC) 19; Roxey Fer (Robinhood) 14; Stefano Rijssel (Robinhood) en Shorano Mawie (Voorwaarts) elk 12 doelpunten.

Inhaalwedstrijden in het Dr.Ir.F.Essed Stadion: woensdag 12 juni 20:00 uur Robin-hood-Voorwaarts; vrijdag 14 juni 20:00 uur Leo Victor-ACoconut en zondag 16 juni 18:00 uur Robinhood-Notch.

Inhaalschema SVB Beker (Dr.Ir.F.Essed Stadion): zaterdag 15 juni: 16:30 uur Voorwaarts-Santos en 18:30 uur SNL-West United.

Schema 24e speelronde: zaterdag 15 juni 16:30 uur Botopasi-Inter Moengo Tapoe (Ronnie Brunswijk Stadion); zondag 16 juni 16:30 uur Papatam-PVV (Ronnie Brunswijk Stadion); woensdag 19 juni 20:00 uur Leo Victor-Broki (Dr.Ir.F.Essed Satdion); vrijdag 21 juni Nishan’42-Robinhood (Dr.Ir.F.Essed Stadion); zaterdag 22 juni 16:30 uur: West United-SNL (Letitia Vriesde Sportcomplex, Coronie), Santos-WBC (A.Peerkhan Stadion, Nickerie) en Notch-ACoconut (Ronnie Brunswijk Stadion); zondag 23 juni 16:30 uur Voorwaarts-Transvaal (Dr.Ir.F.Essed Stadion).