May 28, 2019


WBC raakt aansluiting met top kwijt


May 28, 2019

WBC raakt de aansluiting met de top in de SVB/Telesur Eerste Divisie kwijt. De ploeg verloor zondag tegen Botopasi (2-0) voor de tweede keer op rij en heeft nu als nummer 6 na 21 wedstrijden met 34 punten een achterstand van 8 punten op nummer 5 PVV. WBC verloor in de vorige speelronde met 2-3 van Inter Moengo Tapoe. De oud-lands-kampioen is momenteel koploper en heeft met drie wedstrijden meer gespeeld dan voormalige koploper en regerend landskampioen Robinhood 50 punten uit 21 duels. Inter Moengo Tapoe won afgelopen zondag met 2-0 van Papatam. Robinhood heeft vanwege Concacaf-verplichtingen nu drie wedstrijden in te halen, waarvan aanstaande woensdag alvast Notch om 20:00 uur de tegenstander is in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion. Ook Voorwaarts is de draad helemaal kwijt. De ploeg verloor voor de tiende keer in 20 duels en staat momenteel op de tiende plek. De volledige uitslagen van de recent gespeelde wedstrijden zijn als volgt: PVV-Broki 2-1 (1-0). PVV: Orveo Anautan (2x). Broki: Sifillion Soekhoe. Notch-Voorwaarts 2-1 (1-0). Notch: Andre dos Santos en Poulo Roberto Santos. Voorwaarts: Alvaro Verwey. Trans-vaal-Santos 3-1 (2-0). Trans-vaal: Regillio Abiting, Ferando Hoepel en Ivenzo Comvalius. Santos: Xaviero Perk. Nishan’ 42-West United 1-1. Botopasi-WBC 2-0 (2-0). Botopasi: Rivelino Papi (2x). Inter MT-Papatam 2-0. Programma: Woensdag 29 mei inhaalduel Robinhood-Notch 20:00 uur Dr.Ir.Franklin Essed Stadion. Vrijdag 31 mei: 20:00 uur Voorwaarts-WBC (Dr.Ir.Franklin Essed Stadion). Zaterdag 1 juni: 16:30 uur: In-ter MT-Nishan’42 (Ronnie Brunswijk Stadion); Santos-Broki (A.Peerkhan Stadion, Nickerie); West United-PVV (Letitia Vriesde Satdion, Coro-nie); Leo Victor-Transvaal (Dr. Ir.Franklin Essed Stadion); ACoconut-Robinhood (A.Ram-khelawan Sportcomplex); Pa-patam-SNL (Dr.Ir.Franklin Es-sed Stadion) en Notch-Botopasi (Ronnie Brunswijk Stadion).