May 28, 2019


Karate Instituut Wilfred Burgos domineert wederom Kata-toernooi


May 28, 2019

Het Karate Instituut Wilfred Burgos is wederom dominant geweest tijdens een Kata-toernooi. De Surinaamse Karate-Do Associatie (SKA) onder leiding van Kenneth Sijp organiseerde op 25 mei jongstleden namelijk de jaarlijkse Individuele Kata (stijl) kampioenschappen voor junioren en senioren. Het toernooi vond plaats in de Chinese sporthal, waar in totaal 7 scholen elkaar bekampten. Het om ruim 78 karateka’s van de karatescholen Burgos, de Cristo, Bushido, Funagoshi, Suriname Karate College, Kime en Kyu Kushin. Karate Instituut Burgos (KIB) participeerde aan dit toernooi met ongeveer 32 karateka’s verdeeld over de afdelingen Graaf von Zinzendorf en NAKS Lelydorp. Zaterdag domineerde Burgos het toernooi wederom volledig. In de Chinese sporthal waren de karateka’s van KIB dominant bij zowel de junioren als senioren. In de 12 categorieën behaalden zij 10 gouden, 6 zilveren en 8 bronzen medailles van de 12 categorieën. Katalopen is een zeer belangrijk, oogstrelend onderdeel binnen de karatesport, waarbij vooral de technische vaardigheden tot uiting komen. Kata is een stijlpatroon of schijngevecht, waar de karateka bij de uitvoering hiervan vecht tegen één of meerdere denkbeeldige tegenstanders. Vanwege de kennis en deskundigheid van schoolhouder en leraren in combinatie met de inzet en toewijding van de karateka’s en ouders zijn de vechters van het instituut er wederom in geslaagd een goede prestatie neer te zetten en behaalden zo het ‘overall’ kampioenschap. Vermeldenswaard is dat de overige scholen ook vooruitgang boeken, wat een goede ontwikkeling is voor het Kata-gebeuren in Suriname.