Sportjournalisten sluiten Spelen met negen medailles

FLORIDABLANCA – De Surinaamse sportjournalisten verlaten Colombia met negen medailles. De vierde editie van de Zuid-Amerikaanse Spelen voor sportjournalisten werd vrijdag afgesloten. De acht Surinamers vliegen vanavond van Bucaramanga naar Bogota en vervolgens naar Aruba.

Vrijdag werden Ivan Summerville en Earnie Eenig tweede en derde op de 200m sprint in categorie B (36-50 jaar). Marciano Zalman pakte brons op het onderdeel balwerpen in categorie C (50 jaar en ouder). Terence Oosterwolde en Marinio Balsemhof werden vierde en zevende op ditzelfde nummer maar dan in categorie B.

Op het onderdeel bowling werd Suriname tweede in het landenklassement achter winnaar Colombia en vóór Puerto Rico. Het team bestond dit jaar uit Zalman, Quaraisy Nagessersing, Oosterwolde en  Desney Romeo, voorzitter van de Vereniging van Sportjournalisten.

Nagessersing kwam ook nog in aanmerking voor een bronzen medaille omdat hij vrijdag in de ronde van zestien de op twee na hoogste individuele score had (554 punten). Carlos Arzuza van Colombia was opnieuw de beste (747) en zijn landgenoot Henry Parra runner-up (600).

Op het onderdeel futsal incasseerde Suriname zijn derde verlies op rij: 1-5 tegen Argentinië. Net als de voorgaande partijen was het Ivan Summerville die de eer redde. Teamgenoot Balsemhof miste in de eerste helft een penalty. Zijn inzet waarmee hij Suriname op 2-0 had kunnen brengen, werd gekeerd door de doelman.

Colombia werd ongeslagen en overtuigend kampioen. Mexico werd in de finale met 12-3 onder de voet gelopen. Door de winst op Suriname pakte Argentinië de bronzen medaille.

Het toernooi werd vrijdagavond afgesloten met een gala-avond. De vijfde editie van de spelen is in 2021. Cali (Colombia) heeft zich kandidaat gesteld als gastheer.