BORDEEL TE ELISABETSHOF

Geachte redacteur,

Sinds enkele weken is het de buurtbewoners van Elisabetshof te Paramaribo-Noord opgevallen, dat vrijwel tegelijkertijd twee woningen (nauwelijks 300 m. van elkaar verwijderd), respectievelijk Uranusstraat no. 23 en Lunastraat no. 36, worden geëxploiteerd als bordeel (met of zonder vergunning).

Nadat de woning aan de Uranusstraat no. 23 een tijdje leeg heeft gestaan, is er sinds kort flink wat activiteit. Aan de voorgevel van het gebouw hangen goed in het oog springende rode Chinese lampions die in de avonduren verlicht zijn. Vanuit de straat is te zien dat de kamers verlicht zijn met rode gloeilampjes. De grote metalen poort die toegang geeft tot het terrein, staat dag en nacht open waardoor klanten gemakkelijk kunnen in- en uitrijden. Op sociale media is op 6 mei jongstleden een advertentie inclusief routebeschrijving in de Chinese taal verschenen, waarin klanten worden uitgenodigd om kennis te komen maken met de nieuwe aanwas van zeer aantrekkelijke meisjes in de club.

Iets verder aan de Lunastraat is de bordeelhouder(ster) zelfs zo brutaal geweest om een bord met routeaanduiding op de hoek aan een EBS-paal te bevestigen. Nadat er een artikel met commentaar in een plaatselijke krant is verschenen, is dit onmiddellijk verwijderd, terwijl de activiteiten ongestoord doorgaan.

Onze over het algemeen zeer rustige en prettige woonbuurt met voornamelijk bestemmingsverkeer, wordt de laatste tijd verstoord door een komen en gaan van voertuigen met vreemde figuren, vooral in de nachtelijke uren in toenemende frequentie.

Het moge duidelijk zijn dat wij als buurtbewoners niet kunnen toestaan dat onze woonomgeving en ons woongenot op deze manier worden verstoord. Door middel van dit schrijven vragen wij vroegtijdig (de clubs zijn recent geopend, zie advertentie) de aandacht van de autoriteiten om een onderzoek in te stellen en terzake op te treden.

Een buurtbewoner van Elisabetshof

More
articles