Regering gaat begroting niet wijzigen

De vicepresident Ashwin Adhin heeft vandaag in het parlement meegedeeld, dat de regering niet afstapt van de begroting zoals die ingediend is en daarom geen nota van wijziging indient. De discussies in het parlement zullen wel verder gevolgd worden. Volgens Adhin heeft de regering besloten geen nota van wijziging in te dienen, omdat er dan een nog groter begrotingstekort zou ontstaan.
Hoewel Asiskumar Gajadien (VHP) opmerkte dat dit niet kan, zei parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, dat zij de regering niet kan dwingen een nota van wijziging in te dienen, maar dat het parlement nog altijd het recht heeft vanuit haar zijde wijzigingen aan te brengen in de begroting.
Abop-voorzitter Ronny Brunswijk, zei dat het prima is als de regering aangeeft geen nota van wijziging te zullen indienen, maar dat de regering dan niet aan het eind van de begrotingsbehandeling moet zeggen dat zij alsnog een nota indient. Geerlings-Simons noemde de opmerking van Brunswijk terecht. Zij gaf aan dat een wet tot stand komt door interactie tussen de regering en het parlement. Volgens Geerlings-Simons heeft het parlement altijd de mogelijkheid om aanpassingen en amendementen in de begroting aan te brengen en dat de begroting gewijzigd kan worden indien de regering akkoord gaat met de wijziging.

Wel verduidelijkte ze dat indien dat het geval zou zijn, de wijziging niet meer vanuit de regering of met een nota van wijziging zal geschieden, maar door een parlementair amendement dat het parlement zelf zal formuleren.

-door Priscilla Kia-

More
articles