De waarnemend directeur van Stich-ting Bufes, Ummaira Epril-Barclay, ziet de Agro Beurs 2019, die van 1 t/m 4 mei werd gehouden, als een stimulans voor micro-ondernemers. De beurs, ook wel Made in Suriname Beurs, wordt elk jaar gehouden. Op de beurs kan de samenleving kennismaken met bedrijven en particulieren die hun producten en diensten presenteren.
Epril-Barclay geeft verder aan, dat de beurs al langer dan twintig jaar wordt gehouden. “In de periode van april en mei beginnen niet alleen ondernemers, maar ook bezoekers uit te kijken naar deze beurs”, zegt zij.
“Het blijft niet alleen bij deze beurs, we blijven degenen die meedoen aan de beurs, op de voet volgen. Nadat ze één tot twee keer hebben meegedaan, krijgen ze van onze stichting de kans zich aan te sluiten bij de micro-bedrijven”, aldus Epril-Barclay. Dit jaar hebben twintig nieuwe ondernemingen zich aangemeld. Volgens Epril-Barclay zorgt de beurs ook ervoor dat bedrijven en particulieren elkaar leren kennen, wat kan leiden tot een samenwerking.
Dennis Jetoe, die de beurs bezoekt, geeft an dat hij elk jaar naar de beurs gaat. “Ik koop altijd producten voor mijn planten, ik leer nieuwe planttechnieken en voor mijn vrouw neem ik ook altijd iets mee. Ze houdt meer van die leren producten”, zegt hij. Hij vindt de sfeer op de beurs goed. “Het is niet te druk, dus je kunt altijd wat vragen”, geeft Jetoe aan.
Julia Mook die haar micro-onderneming op de beurs presenteert, geeft aan dat ze 80 procent van haar producten zelf maakt en de beurs aangrijpt om haar onderneming meer bekendheid te geven. Mook geeft aan niet ontevreden te zijn over de opkomst, maar het kan altijd beter.
door Yves Kloppenburg