DE PERIKELEN ROND DE 827.000 EURO

Een ondernemer uit Suriname heeft getracht 827.000 euro via Aruba naar de Verenigde Staten van Amerika, VS, te brengen. Het geld werd echter door de Arubaanse justitiële autoriteiten in beslag genomen. De ondernemer is inmiddels terug in Suriname. Opmerkelijk is dat de man in kwestie toestemming had van de Surinaamse autoriteiten om met zoveel geld te reizen. Het was de bedoeling om goederen te kopen met het geld. Dit komt niet zo geloofwaardig over. Wie gaat nou met zoveel geld op reis om inkopen te doen?  Het lijkt er sterk op alsof mensen dicht bij de regering er ook baat bij hadden. De indruk bestaat dat getracht werd om het geld naar de VS te brengen om het in te wisselen tegen US-dollars. Dit is ook geen verrassing aangezien er al zeker een jaar een enorm tekort is aan US-dollars hebben. Het is wel vreemd dat de man toestemming had van de regering om met zoveel chartaal geld te vliegen. Het komt ook steeds vaker voor dat mensen grote bedragen tot wel 10.000 euro meenemen op vakantie om cash geld toch nog te kunnen gebruiken. Suriname wordt gezien als een risicoland. De aanhouding van de 19.5 miljoen euro door Nederland, heeft ons internationaal nog meer in de schijnwerpers geplaatst. Langzamerhand is ons land zich aan het isoleren. Pogingen om dit te voorkomen, mislukken. Denk maar aan het recente bezoek Robert van Trikt, governor van de Centrale Bank van Suriname, aan Nederland. In eerste instantie gaf hij aan dat hij voor topoverleg op het hoogste niveau naar Nederland gaat om het geld vrij te krijgen, maar al gauw kwam hij hierop terug. Er is inderdaad overleg gevoerd, maar hij is onverrichter zake teruggekeerd.

More
articles