‘Volk van Suriname betaalt al genoeg’

“Surinamers klagen altijd. De tarieven zijn allang achterhaald” is de mening van een groep mensen op sociale media naar aanleiding van de verhoging van de administratieve afhandelingskosten voor rijbewijzen. Patricia Etnel, NPS-parlementariër gevraagd om een reactie, zegt dat het niet om klagen gaat, maar om terechte kritiek die de gemeenschap levert op de verhoogde kosten. Zij zegt dat er een groot verschil is tussen klagen en kritiek leveren. “Het volk betaalt al genoeg”, zegt de NPS’er. Zij benadrukt dat wij als democratisch land het grondrecht nationaal en internationaal hebben om onze mening te geven over zaken die ons dwars zitten.
Etnel is van mening dat de regering mensen met een voertuig bezig is af te straffen. Zij geeft aan dat autobestuurders recent nog hebben moeten betalen voor de rij- en voertuigenbelasting. Volgens haar heeft deze groep het al moeilijk genoeg door de govermenttake en de daarbij steeds fluctuerende brandstofprijzen. De maatregelen van de regering komen volgens haar erop neer dat mensen in feite geen auto meer mogen rijden. “De regering wil dat het volk teruggaat naar de tijd van kokolampoe’s”, benadrukt Etnel. Volgens haar wordt er alles gedaan om ervoor te zorgen dat burgers van het land niet vooruit gaan. “Ik heb geen andere woorden, zo erg is het met deze regering”, zegt zij. Volgens haar heeft dit mooie land momenteel een regering met zeer slechte leiders.
Etnel brengt de verhoogde kosten van de rijbewijzen in verband met het e-ID project. De regering heeft voor dit project een lening van US-dollar 10 miljoen afgesloten.
Volgens de parlementariër probeert de regering met de verhoogde tarieven het geleende geld met rente terug te halen. Zij gelooft niet dat het te maken heeft met materiaalkosten voor het vervaardigen van rijbewijzen.

-door Johannes Damodar Patak-

More
articles