VMS verwijst uitspraken Hasrat naar rijk der fabelen

De Vereniging van Medici in Suriname (VMS), hield gisteren een persconferentie met betrekking tot de uitspraken die zijn gedaan door het hoofd van de medische dienst van het Staatsziekenfonds (SZF), Humprey Hasrat. Vorige week betitelde Hasrat in het radioprogramma Bakana Tori, artsen en specialisten als geldwolven, dieven en fraudeurs.
Tijdens de persconferentie die gisteren werd gehouden in het hoofdkwartier van de VMS, zei VMS-voorzitter Pieter Voigt, deze uitspraken te betreuren. Hij is van mening dat er hierdoor schade is aangericht aan de medische wereld. Hij geeft aan dat het zijn taak is als voorzitter, meer nog als vereniging, de zorg te waarborgen.
Hasrat zei onder andere in Bakana Tori,, dat de VMS bepaalde groepen of rassen tegenwerkt. Voigt stelt dat deze uitspraak niet op waarheid berust, omdat de VMS geen bemoeienis heeft wie er wel of niet wordt toegelaten tot de medische faculteit. Dit is een aangelegenheid van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.
Voigt zegt tevens dat Hasrat getracht heeft karaktermoord op hem te plegen. Volgens Hasrat zou Voigt anderen belemmerd hebben zich in Suriname te vestigen als hartchirurg. Voigt ontkende dit.
Hij erkende dat er zich wel frauduleuze handelingen hebben voortgedaan onder enkele specialisten, maar geeft aan dat zoiets in elke organisatie kan voorkomen. “Overal heb je wel rotte appels”, verklaart Voigt. De VMS is van mening dat het SZF de laatste jaren verworden is tot een monopolistische organisatie die zich overal mee wil bemoeien. Volgens de VMS is het inrichten van de zorg geen taak van de verzekeraars. De vereniging heeft een schrijven gericht aan president Desiré Bouterse om zich te buigen over deze kwestie.
De leden ontkennen niet dat ze onder een stichting staan ingeschreven bij het SZF. Dit doen ze om zichzelf te beschermen tegen het innen van oneerlijke belastingen. Volgens de leden zijn ze niet in dienst van het SZF en hoort het dus niet zo te zijn dat ze belasting afdragen aan het SZF.
De VMS hoopt dat de plooien tussen hen en het SZF spoedig worden glad gestreken en zegt open te staan voor gesprekken met het SZF, maar liever geen zaken meer doet met Hasrat.
Tot gisteren waren de gelden nog niet gestort op de rekeningen van artsen en specialisten. Dit bemoeilijkt volgens de VMS het werk.

More
articles