April 8, 2019


VS assisteren bij medische zorg Marowijne


April 8, 2019

De Amerikaanse ambassade en leden van de National Guard South Dakota, zullen het civiel-militaire bureau van het Surinaams Nationaal Leger en de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) bijstaan bij het opzetten van een driedaagse medische kliniek voor de inwoners van Albina en de omliggende gemeenschappen. De medische kliniek zal gevestigd zijn in het Marwina Ziekenhuis in Albina. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg zullen elementaire medische en tandheelkundige diensten verlenen, evenals apotheekdiensten aan omwonenden. Alle medische en tandheelkundige diensten worden gratis verstrekt tot een limiet van vijftig personen per dag. Voorafgaande registratie voor tandheelkundige diensten is vereist. Buurtbewoners die een tandheelkundig onderzoek willen, kunnen zich van te voren aanmelden bij het commissariaat van Marowijne van 01-08 april. Parkeren is mogelijk bij het Marwina Ziekenhuis. Tenten, zitplaatsen en twee voedselstands bevinden zich op het terrein. Het publiek wordt uitgenodigd om langs te komen voor diensten zoals basale medische onderzoeken en consulten, tandextracties, recepten, bloeddrukcontrole en kindergezondheidszorg.