Jogi kreeg 123 ha grond in 2010

VHP-parlementariër Mahinder Jogi heeft op 12 juli 2010, veertig percelen toegewezen gekregen in grondhuur. Dit blijkt uit beschikkingen die de redactie onder ogen heeft gehad. Het gaat in totaal om 123.7655 ha aan grond in het district Saramacca te Damboentong III voor het uitoefenen van landbouw en veeteelt. Jogi om een reactie gevraagd, zegt dat hij niets te verbergen heeft. Hij erkent dat hij de gronden heeft gehad. “Ik heb de gronden gehad volgens de juiste procedures”, aldus de parlementariër.
Hij legt uit dat het om aanvragen gaat van zijn vader uit 1985 en 1986. Hij benadrukt dat zijn geval niet te vergelijken is met dat van RGB-minister Roline Samsoedien, die beschuldigd wordt van gesjoemel met gronden. Volgens Jogi heeft de minister gronden die door derden zijn aangevraagd, toegewezen aan zichzelf, familie en vrienden. “Ik heb conform de wettelijke bepalingen de gronden toegewezen gekregen”, zegt Jogi.
Hij nodigt een ieder uit om een kijkje te nemen naar de gronden die hij toegewezen heeft gekregen. “Ik heb ze niet voor zomaar gekregen. Ik nodig een ieder uit om een kijkje te komen nemen wat ik allemaal op de gronden doe.” Jogi benadrukt dat de gronden niet braak liggen, maar dat ze daadwerkelijk gebruikt worden voor landbouw en veeteelt.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles