April 6, 2019


Abop staat open voor BEP en SDU


April 6, 2019

Na Seeka, gaat nu ook de Democratische Unie Suriname (DUS), op in de Abop. Hiertoe hebben beide partijen gisteren een samenwerkingsovereenkomst getekend. Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk, staat open om ook te bundelen met de BEP en de nieuwe politieke partij van Celsius Waterberg, SDU. De strijd van 2020 is volgens hem de laatste voor het binnenland. “Deze laten wij niet voorbij gaan”, zegt Brunswijk. Hij gaf aan dat er gestreden zal worden tegen de NDP. Hij is ervan verzekerd dat de Abop, de NDP in 2020 zal verslaan. DUS-voorzitter Alfred Amoesi, zei dat het hoog tijd wordt dat de bewoners van het binnenland in eenheid leven. De tijd van slavernij is volgens hem voorbij. Brunswijk noemt de samenwerking ‘’een mijlpaal’’. Hij benadrukte dat de tijd is aangebroken om in het binnenland te bundelen om de strijd te kunnen winnen. Hij gaf aan dat de roep om de bundeling van de achterban komt en dat de partij slechts haar opdracht uitvoert. DUS-voorzitter Amoesi benadrukte dat de waarborgsom om deel te nemen aan de verkiezingen, niets te maken heeft met de stap van de partij om met de Abop samen te werken. In een verklaring stellen Abop en DUS dat ze als doel hebben de sociale, economische, politieke en educatieve belangen van het volk te behartigen. De steeds erger wordende economische crisis biedt volgens hen weinig perspectieven en heeft desastreuze gevolgen voor de welvaart en het welzijn van het volk. Beide partijen wijzen erop dat opeenvolgende regeringen vanaf de kiesregeling van 1948, de belangen van de inheemsen en de Marrons ondergeschikt hebben gemaakt aan andere belangen en belangengroepen. “Al geruime tijd dringen grote delen van het electoraat in het binnenland van Suriname aan voor een hechtere samenwerking van politieke organisaties met een binnenlandsignatuur”, aldus Abop en DUS.   door Johannes Damodar Patak