Ook Sergio de Randamie behaalt basketbaltitel

Nadat vorige maand de Surinaamse basketballer Roche Grootfaam met zijn team van Utah State University het kampioenschap in de Verenigde State van Amerika had behaald, heeft deze maand nog een andere Surinaamse speler een topprestatie met zijn ploeg geboekt.

Sergio de Randamie is namelijk met ZZ Leiden bekerkampioen geworden in Nederland. Zijn rol in de wedstrijd was doorslaggevend voor de overwinning. De Randamie, captain van ZZ Leiden, kwam van de bank en speelde haast 27 minuten. Hij scoorde drie three-pointers, had een veldbasket en benutte al zijn vier vrije worpen. De centerspeler eindigde met vijftien punten en veroverde zijn derde titel in Nederland. In 2008 en 2009 werd hij landskampioen met Amsterdam, hoewel hij toen niet veel speeltijd kreeg.

Grootfaam behaalde vorige maand met Utah State University de titel. Hij speelt in de Mountain West Division en samen met zijn team wonnen zij de wedstrijd tegen San Diego State met eindstand 64-57.

More
articles