‘Front stond altijd klaar voor Trio’s’

NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt in gesprek met De West, dat de Nieuw Front-regering altijd klaar heeft gestaan voor de Trio gemeenschap. Dit zegt hij naar aanleiding van de brief die door granman Asongo Alalaparu zou zijn geschreven en afgelopen vrijdag is voorgelezen tijdens de massameeting van de NDP. In de brief stelt de granman dat alleen de NDP welkom is in het dorp Kwamalasumutu en geen enkele andere politieke partij. Ook zou de NDP de enige partij zijn die ontwikkeling heeft gebracht in het dorp.
Rusland geeft aan dat de Nieuw Front-regering te allen tijde klaarstond, als het nu ging om een terugkerende mierenplaag die de oogsten vernietigde of een hongersnood waarbij er vliegtuigen met voedsel werden overgevlogen naar het gebied.
Ook brengt hij in herinnering dat toen de dorpen onder waren gelopen, er met assistentie van helikopters vanuit Frans-Guyana, Brazilië en de Nederlandse Antillen, mensen werden geëvacueerd en voorzien van de hoognodige goederen. “Wij hebben ze absoluut niet in de steek gelaten”, zegt de NPS-voorzitter.
Intussen heeft granman Alalaparu aan De Ware Tijd aangegeven, dat niet alles wat voorgelezen is op waarheid berust en dat de brief niet bedoeld was voor de menigte in Ocer, maar op persoonlijke titel was gericht aan president Desiré Bouterse. De granman zeg dat zijn woorden verkeerd zijn weergegeven. Alalaparu zegt dat hij de president heeft voorgehouden dat hij NDP’er is, zal blijven en weer op de NDP zal stemmen. Volgens hem heeft hij gezegd dat er samen met hem meer mensen in het dorp zijn die de paarse partij aanhangen. Alalaparu weerspreekt dat andere partijen niet in het dorp mogen komen voor het voeren van campagne. Rusland betreurt het dat de NDP op zo een wijze de brief van de granman heeft gebruikt om politieke indruk te maken.
Rusland merkt op dat de komende 13-14 maanden naar de verkiezingen toe, er heel veel meer zal gebeuren. De NPS-voorzitter spreekt de hoop uit dat politici zich gaan houden aan de ethische gedragscode bij de politiekvoering. Hij geeft aan dat de NDP op de manier waarop zij zijn omgegaan met de brief van de granman, een slecht voorbeeld hebben gegeven aan de jongeren. Rusland zegt voorts niet onder de indruk te zijn van de massameeting van de NDP. Hij had meer verwacht, gelet op de hoge kosten die zijn genaakt en de verschillende berichtgevingen over de grote aantallen bussen die uit heinde en verre zouden komen. Hij merkt op dat de massa waarop de NDP rekende, is uitgebleven.
Alalaparu heeft toegezegd deze zaak niet zo te laten liggen. Hij zal nagaan hoe het komt dat zijn woorden verkeerd zijn weergegeven. De twee mensen die de brief van de granman hebben voorgelezen in Ocer, blijken een districtsraadslid en een ressortraadslid te zijn.

-door Johannes Damodar Patak-

More
articles