Hoefdraad: ‘Geen opzet in inhouding informatie naar PG’

Financiënminister Gillmore Hoedraad, heeft gisteren in De Nationale Assemblee (DNA) gezegd, dat het geen opzet is geweest om onvolledige informatie te sturen naar procureur-generaal (PG) Roy Baidjnath Panday. De PG heeft aangegeven onvolledige dossiers te hebben ontvangen. De dossiers zijn nodig om onderzoek te doen naar corruptieschandalen. Het betreft dossiers die president Desi Bouterse heeft gestuurd naar de PG, namelijk: Telesur, Naschoolse opvang, aankoop ambassadegebouw in Frankrijk, Carifesta, Stichting Bosbeheer en Bostoezicht en Scheepvaart Maatschappij Suriname.
Hoefdraad zei dat er bijkans een jaar geleden stapels informatie is gestuurd naar de PG over de onderzoeken. “Als enkele brieven niet beantwoord zijn, is dit niet opzettelijk gebeurd. Er zijn een aantal brieven beantwoord en dozen aan informatie zijn verschaft aan het vervolgingsapparaat. Ook zijn dossiers gedigitaliseerd opgestuurd op verzoek van de PG. DNA heeft de brieven die beantwoord zijn, ook ontvangen.’’ Hoefdraad gaf aan na te trekken waar het mis is gegaan. De bewindsman liet ook weten dat hij dit jaar al twee tot drie keer contact heeft gehad met de PG, maar beloofde opnieuw contact met hem op te nemen om na te gaan welke informatie nog ontbreekt. Alle informatie heeft de regering via het CLAD.
Assembleelid Carl Breeveld (DOE) had een brief geschreven naar de PG over de stukken van mogelijke corruptieschandalen die door de regering zijn ingediend voor onderzoek. De PG antwoordde toen dat hij de onderzoeken niet kan afronden, omdat niet alle informatie die opgevraagd is, is verstrekt aan het Openbaar Ministerie.

door Kimberley Fräser

More
articles