Voorlopig 14 BvB’s voor aanvragen e-ID

Van de 42 bureaus voor burgerzaken die ons land telt, zijn 14 volledig aangesloten op het e-ID-systeem. ID-plichtige burgers kunnen alvast terecht bij deze BvB’s vanaf dinsdag 18 maart 2019 voor het maken van hun e-ID kaart. ‘’Het ministerie van Binnenlandse Zaken en wel het Centraal Bureau voor Burgerzaken, CBB, doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de BvB’s die nog niet voorzien zijn van het e-ID-systeem, binnen afzienbare tijd daarover beschikken’’, zegt Valerie Finsy, hoofd van de afdeling Identiteit van het CBB.

Het gaat om de BvB’s Flora, Combé, Kwatta, Lelydorp, La Vigilantia, Meerzorg, Groningen, Nw. Nickerie, Henar, Corantijn, Friendship, Albina, Brokopono Centrum en Atjoni. De ID-plichtige burgers van de overige BvB’s worden door middel van een afgebakende lijst verwezen naar een van de veertien BvB’s.

De zaterdagse dienstverlening bij de BvB’s Flora, Combé, Centrum en Pad van Wanica, houdt in dat burgers van alle districten terecht kunnen op deze BvB’s voor diensten zoals uittreksels, nationaliteitsverklaringen en paspoortaanvragen. Aangezien slechts twee van de vier BvB’s die op de zaterdag open zijn van een ID-booth zijn voorzien, zal er voorlopig geen aanmaak van e-ID-kaarten op de zaterdag plaatsvinden.

More
articles