Goede Verwachting houdt zich niet aan ophaaldagen huisvuil

Het huisvuil dat langs de Goede Herinneringenweg in de wijk Goede Verwachting ligt, is al ruim twee weken niet opgehaald, waardoor een onhygiënische situatie is ontstaan. De ophaalfrequentie blijkt een grote ergernis voor de bewoners. Claudia Maatsen, hoofd van de afdeling Vuilophaal en Verwerking van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, zegt desgevraagd dat er afgelopen woensdag 13 maart, over deze kwestie nog gesprekken zijn gevoerd met de ressortraad en de bewoners.
Volgens Maatsen houden de bewoners zich niet aan de ophaaldagen. ‘’Twee keer per week op dinsdag en vrijdag, wordt het vuil opgehaald, maar de bewoners plaatsen elke dag hun huisvuil op de hoeken, vandaar dat er nu zo een situatie is ontstaan.” Er is tijdens de vergadering een beroep gedaan op de bewoners om zich in het vervolg te houden aan de vastgestelde ophaaldagen en het vuil niet meer op te stapelen op de hoeken van de straten.
Er wordt volgens haar nu een beeld gecreëerd waardoor het lijkt alsof er wekenlang geen vuil is opgehaald, maar dat is niet het geval.
Maatsen zegt dat de afdeling Vuilophaal en Verwerking 69 wijken onder zich heeft en in veel wijken met soortgelijke situaties te maken heeft. Vandaag is een normale ophaaldag. Maatsen zegt dat zij een beroep zal doen op de aannemers om het vuil dat inmiddels verspreid ligt op de hoeken, op te halen. Een ander situatie is dat er per 1 maart op elke ophaalplek andere aannemers zijn geplaatst, maar Maatsen zegt dat dit niet het geval is bij Goede Verwachting.

 

door Kimberley Fräser

More
articles