NVB-bus- en boothouders in actie

De bus- en boothouders die diensten leveren voor het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) zijn vanaf vandaag in actie. Dit zegt de ondervoorzitter van de Organisatie voor Bus- en boothouders in Suriname (OBS), Iwan Woon, in gesprek met De West.
De bus- en boothouders hebben het werk vandaag lamgelegd, nadat de regering heeft nagelaten de reguliere betalingen over de maanden december en januari aan hen te voldoen. Volgens Woon is besloten om in actie te gaan, omdat de overheid zich niet gehouden heeft aan het ultimatum dat de OBS had gesteld, dat was gesteld op maandag 11 maart tot 15:00 uur.
De actie zal duren totdat de betalingen zijn gedaan. Woon vertelde eerder aan de krant dat het uitblijven van de gelden, de bus- en boothouders in grote problemen brengt. Behalve dat zij de overheid moeten voorschieten, kunnen zij vanwege de gestegen kosten niet voorzien in hun levensonderhoud. Voor nu blijven de bussen in de garage en liggen de boten aan de ketting.

More
articles