Yellow Birds verdedigt koppositie tegen Ruckers

In de heren hoofdklasse van de Surinaamse Basketbal As-sociatie (SBA) staan morgen twee toppartijen op het programma. Om 19:30 uur kruisen SCVU (2) en De Schakel (4) de degens, gevolgd door de ab-solute kraker tussen koploper Yellow Birds en Ruckers, de huidige nummer 3. Voor alle vier ploegen is het hun laatste wedstrijd van de eerste ronde.
Yellow Birds is koploper met 10 punten, de volle winst uit vijf wedstrijden. SCVU volgt met 9 punten als tweede en Ruckers is derde met eveneens 9 punten. Beide ploegen hebben vier wedstrijden gewonnen en een verloren. De Schakel bezet de vierde plek met 7 punten. De ploeg won twee keer en verloor drie partijen. De Arend en Fina-bank Koi Carper hebben hetzelfde aantal punten. De Arend verloor en won net zoveel als De Schakel, maar heeft een minder doelsaldo. Finabank Koi Carper verloor vijf keer en won een wedstrijd. CLD is hek-kensluiter met 5 punten, uit vijf verloren wedstrijden. De ploeg uit Noord en De Arend spelen donderdag hun laatst wedstrijd van de eerste ronde.
Bij de dames staan morgen om 16:00 uur Rialto en SCVU te-genover elkaar en om 17:45 uur De Arend-Yellow Birds. Het betreft de start van de derde ronde. Volgende week zondag De Arend-Rialto en SCVU-Yel-low Birds. Yellow Birds is mo-menteel na zes wedstrijden on-geslagen: 12 punten. Rialto volgt met 9 punten, 3.De Arend 8 punten en 4.SCVU 7 punten.

More
articles