Sandie en Bholasingh leggen functie neer

Directeur Elvira Sandie en onderdirecteur Harriette Bholasingh-Helstone van het Directoraat Cultuur, hebben hun functie neergelegd nadat een groot deel van het personeel in opstand kwam. De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) -voorzitter Ronald Hooghart, deelde het nieuws vanmorgen mee aan zijn leden. Frappant is dat de actie op Dag van de Vrouw wordt gevoerd tegen twee vrouwen. Het personeel is al geruime tijd in actie vanwege de houding van leiding bij het directoraat. De problemen waren bekend bij de minister van Onderwijs. Na twee maanden niets te hebben vernomen van de minister, zijn de leden vanmorgen onder leiding van Hooghart, vanuit de CLO gelopen naar het ministerie van Onderwijs om een oplossing af te dwingen.
“Als men praat over sociale rechtvaardigheid, bestaat dat voor mij niet, omdat wanneer men een bepaalde functie bekleedt, denkt men dat ze de mensen die onder hen werken, kunnen behandelen als in de koloniale tijd”, zei Hooghart. Hij zegt dat de directeur zich op maatschappelijk gebied niet goed gedraagt tegenover het personeel.
Onderwijsminister Lilian Ferrier was teleurgesteld over de manier waarop de actie is verlopen, omdat er volgens haar al een oplossing klaar lag.
”Dit was niet nodig. Ik los dingen rustig uitgebalanceerd en oplossingsgericht op.” Overigens zei de minister wel begrip te hebben voor de situatie, maar meer tijd nodig te hebben om alles goed in kaart te brengen.
Een van de leden gaf aan het jammer te vinden dat vrouwen elkaar niet altijd correct behandelen. Het schreeuwen van het personeel, het niet houden aan ambtelijke regels, ambtenaren in problemen brengen en vooral niet opkomen voor de ambtenaren. Het meest lastige vinden zij dat personeelsleden met een bepaalde politieke kleur dan die van de directie, weinig of geen rechten hebben. Het personeel ziet Sandie niet als de juiste persoon voor deze post. Ook beledigt Sandie volgens hen personeelsleden in het bijzijn van anderen. Ook Bholasingh-Helstone maakt zich hieraan schuldig.

 

door Kimberley Fräser

More
articles