Inter MT geeft zege uit handen

Inter Moengo Tapoe heeft zondag een zeker lijkende overwinning tegen Transvaal uit handen gegeven. Na een ruststand van 2-1 in het voordeel van de club uit het oosten werd het uiteindelijk een 2-2 gelijkspel. Naldo Kwasie en Wensley Christoph vonden het net voor Inter Moengo Tapoe, terwijl Rivaldo Doorson en Debolha Akoela dat voor Transvaal deden. Akoela scoorde in blessuretijd de gelijkmaker.

Door dit gelijkspel blijf Inter ongeslagen op de derde plaats.

Trainer Jozef Joekoe stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banekn. Hij meent dat zijn ploeg het duel met een verschil van 2 tot3 doelpunten kon winnen. “We hebben het Trans-vaal moeilijk gemaakt maar het ontbrak de jongens aan koelbloedigheid.” Joekoe merkt op dat Transvaal met veel mannen op het middenveld speelde. “We moesten snel omschakelen, maar de jongens hebben niet weten te scoren”. Joe-koe benadrukt dat hij nog steeds in de race is voor de titel. Hij zegt dat Inter zich nu zal voorbereiden op de overige partijen omdat die bepalend zijn om toch nog op de eerste plaats te kunnen eindigen.

Transvaal-coach Raymond Mannen baalde ook van het resultaat. Transvaal verloor in de vorige speelronde met 1-3 van Broki, en de groenwitte formatie kon tegen Inter dus nog net nog een gelijkspel afdwingen. Mannen: “Dat is voor ons heel erg lastig. Het ging om persoonlijke fouten waarbij we de scherpte misten. We hebben Inter heel makkelijk op voorsprong laten komen. Het ging niet zoals we getraind hadden. Het middenveld heeft niet gedomineerd, waardoor we op het laatst ervoor kozen om met vier aanvallers te spelen. Dit resulteerde in het gelijkspel.” Mannen zegt dat hij en zijn team zich ervan bewust zijn dat ze geen punten meer mogen laten liggen om de aansluiting met de top niet te verliezen.

door Ivan Summerville

 

More
articles