PVV wint voor het eerst van SNL

PVV won gisteravond voor het eerst van SNL. De ploegen van de twee gewapende machten stonden in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion tegenover elkaar in de SVB/Telesur Eerste Divisie. Het werd 4-1 voor PVV na een 2-0 ruststand. Voor PVV scoorden Orveo Anau-tan, Sercinio Caupain, Roche Pakoen en  Ithon Harderwijk, terwijl voor SNL clubtopscorer Renzo Akro-sie het net vond.

PVV-ccoach Hesron Jeroe toonde zich ingenomen met de overwinning. “Er was een sportieve druk op de jongens om de verliesreeks van PVV tegen SNL in de competitie van de SVB te stoppen. Dankzij hun inzet is het hen gelukt om voor het eerst van deze tegenstander te winnen.”

Voor wat betreft het spel van zijn ploeg zegt Jeroe dat er aandacht is besteed aan de spelprincipes om  goed antwoord te geven op het spel van de opponent. “SNL rekende heel vaak op hun topscorer Akrosie en onze verdediging heeft het hem heel moeilijk gemaakt.”

PVV neemt het in zijn eerstvolgende ontmoeting op tegen Voorwaarts.

SNL-coach Eduard Redjosentono zegt dat de voorbereiding na de verliespartij tegen Transvaal goed was. Volgens hem zijn er domme fouten gemaakt en is het SNL daarom helemaal niet gelukt om het PVV moeilijk te maken. “Het ging meer om terugspeelballen die veroverd werden door de tegenstander. Kortom we hebben dit verlies aan ons zelf te wijten”, aldus de oefenmeester. Hij benadrukt dat SNL zich gaat moeten herstellen omdat de legerploeg nu twee partijen achter elkaar verloren hebben. De volgende tegenstander is Santos uit Nickerie.

door Ivan Summerville

 

More
articles