Sentea blijft koploper eerste klasse NGVB/TAS

De ploeg van Sentea is ook na het afgelopen weekend koploper in de eerste klasse voetbalcompetitie van de NGVB/Tas. Sentea maakte op de vierde speeldag geen fouten tegen Armada: 2-1. Sentea won al voor de vierde keer op rij en heeft met 12 punten de volle winst van 12 punten.

Armada blijft steken op vier punten uit eveneens vier wedstrijden. Sentea won eerder van Puwa Nani (1-0 ), Real Amek (7-2 ) en TAS (3-1). Met  deze overwinningen is Sentea zodoende op koers voor de titel.

Armada startte sterk, maar naarmate het duel vorderde kreeg Sentea er meer vat op. Dit resulteerde reeds in de 35ste minuut in een 1-0 voorsprong via George Lugard, die in de 60ste minuut nogeens scoorde.

Tien minuten later maakte Cijem Fraser de aansluitingstreffer voor Arma-da. Puwa Nani kwam ook tot een 2-1 zege op Real Amek, een score die reeds voor de rust bereikt was. Robin  van Puwa Nani opende de score in de  12e minuut, terwijl Stephano Afonsoewa twee minuten later de gelijkmaker  scoorde voor Real Amek. In de 26ste minuut bracht Ra-yih van Egten de ploeg van Puwa Nani wederom op voorsprong, waardoor er met een 2-1 stand gerust werd. In de tweede helft kwamen beide ploegen ondanks de vele kansen niet meer tot scoren.

De U-20 jeugd-ploeg van TAS onderging haar vierde nederlaag van het seizoen. Het werd een 2-7 nederlaag tegen Is-peak, die de eerste overwinning van het seizoen behaalde, na eerder een 1-1 gelijkspel en twee nederlagen van 0-7 tegen Puwa Nani en 1-3 tegen Real Amek.

Het gelukte TAS om Ispeak tot aan de rust te dwingen tot een magere score van 1-2, maar door blunders van doelman Alessandro Gessel van TAS  kwam Ispeak uiteindelijk tot een 7-2 zege.

De doelpunten van Is-peak  kwamen van Donnavan  Bromikie (3x), Waldo Pikiento, Margardo Akobe,  Dimitri Kofie en Kevin Djalis. Voor TAS vonden Joao Caio Teixeira en Rivano Kasan het net. Voor aanstaande zondag, de vijfde speeldag, staan op het programma: 12:00 uur Real-Armada; 14:00 uur Ispeak-Sentea 16:00 uur  TAS-Puwa Nani.