Personeel CBvS vraagt president duidelijkheid

Na een gisteren gehouden vergadering tussen het personeel en de leden van de Centrale Bank Werknemersorganisatie over het plotselinge ontslag van Glenn Gersie als governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), is besloten een brief te richten aan de president waarin duidelijkheid wordt gevraagd over de zaak. Volgens Robby Berenstein, voorzitter van de bond bij CBvS, wensen de werknemers als belangrijke actoren binnen het geheel, hun standpunt duidelijk te maken aan de autoriteiten.
In de brief wordt de president die het prerogatief heeft om de governor te benoemen en ontslaan, om duidelijkheid gevraagd over het ontslag van Gersie en over de ontstane situatie als gevolg van het ontslag. Berenstein wenst de besluiten van de vergadering niet publiekelijk te maken en gaat ook niet inhoudelijk in op de brief.
Het schrijven zal volgens hem pas gepubliceerd worden als het bij de president is. Volgens Berenstein moet de brief uiterlijk morgen aankomen bij de president.
De vergadering tussen de bond en de werknemers had een tweeledig karakter. Eerst werden er interne zaken van de vakbond besproken, waarbij aan de werknemers verslag gedaan werd van de gesprekken tussen de bond en de directie. Daarna hebben de leden de situaties welke niet onopgemerkt voorbij zijn gegaan, naar voren gebracht. In eerdere gesprekken met Berenstein had hij laten weten dat het ontslag van Gersie als een verassing was gekomen, omdat de regering had gezegd dat geruchten betreffende een mogelijk ontslag van de governor, niet op waarheid berustten.

door Priscilla Kia

More
articles