Bond beboet Ekta voor onsportief gedrag

De ploeg van Ekta heeft dinsdag door zonder opgaaf van redenen verstek te laten gaan tegen Kampoe onsportief gedrag getoond bij de voortzetting van de finaleronde van de FA 2 Rum troefcallcompetitie.

Kampoe kreeg de overwinning reglementair toegewezen. Het bestuur van de Surinaamse Troefcall Bond (STcB) onder leiding van Mano Vasilda heeft alvast laten weten dat de nodige sancties tegen Ekta niet zullen uitblijven. De ploeg krijgt een boete van SRD 250, omdat er met de ploegleiders duidelijk was overeengekomen dat alle wedstrijden normaal voortgang zouden hebben. Gesteld wordt dat “indien Ekta er moeite mee had de wedstrijd te spelen, de vereniging een schrijven naar het bestuur kon richten om de partij uit te stellen.”

De overige partijen vonden wel voortgang. Mahaan maakte een einde aan de  ongeslagen reeks van Palmboys en won in een heel spannende wedstrijd met 77-74.

Palmboys startte fris en nam in de tweede ronde een 7 punten voorsprong. Echter, in de derde ronde kwam Mahaan als herboren terug en won deze fase met 28-12. De ploeg name en marge van 9 punten die met succes werd verdedigd in de vierde ronde. Hoogste score: Mahaan: Oscar Ashruf/ Sandro Colli 26 punten. Palmboys: Rawi Doebar/Marciano Tjon A Len 24 punten.

Shaktie won ook in een thriller van Toppers: 80-71. Shaktie nam in de eerste ronde een voorsprong van 3 punten. Toppers sloeg in de derde ronde terug met een marge van 5 punten. Echter knokte Shaktie zich in de vierde fase keihard terug en won ook de wedstrijd. Hoogste score: Shaktie: Ashwin Soekhai/Max Soekhai 26 punten. Toppers: Hendrik Soerokromo/Allan Forster 30 punten.

Formula maakte gehakt van BSamboys en won groots met 111-58. De basis voor deze ruime zege werd reeds in het eerste spel van de eerste ronde gelegd doordat het Formula-koppel David Kasandikromo/ James Kasanmoerawi een baunie gaf aan het BSamboys-koppel Preshant Balgobind/ Anwar Rawi Ramgoelam. In de eerste ronde leidde Formul al met 19 punten die in de tweede fase werden opgeschroefd naar 38 puntenen later naar 53 punten. Kasandikromo en Kasanmoerawi  hadden met 45 punten de hoogste score bij Formula. Bij BSamboys waren dat Arvind Jiawan en Krishnapersad Ori met 20 punten.

Sudhar maakte met 110-45 korte metten met Kolibrie die met 3 koppels speelde. Sudhar nam al in de eerste ronde een 19 punten voorsprong die later werd uitgebreid naar 38 punten daarna naar 65 punten.

Hoogste score: Sudhar: Sunil Gokoel/Ajay Sewnandan 34 punten. Kolibrie: Arnold Oron/Jules Keerveld  26 punten.

Vanavond wordt de verliezersronde als volgt voortgezet: SMC-Olaria; Jai Gandhi-Pintoboys; Trekkers-Victorie en ‘t Hofje-Openbaar Groen.

Stand finaleronde  na 5 speelrondes:

1.Kampoe           9 punten

2.Palmboys         8 punten

3.Mahaan                            8 punten

4.Shaktie             8 punten

5.Formula            6 punten

6.Toppers            6 punten

7.Bsamboys        6 punten

8.Sudhar              5 punten

9.Kolibrie             0 punten

10.Ekta                 0 punten

More
articles